lauantai 2. lokakuuta 2010

Täydellinen kaupunki

Melbournessa on jo vierähtänyt viikko ja satumaiset maisemat, tai oikeastaan elokuvamaisemat on avautunut joka aamu eteen kun on silmänsä avannut. Aluksi yöt vietettiin hostellissa parempaa odotellessa. Pakko myöntää että hostelliasuminen ei maistunut niin kauhean ihanalta. Hostellin tuoksu, tuo ah, niin ihanat mädäntyneet hedelmät aulassa pompsahtivat nenään joka kerta kun päätit sisälle tulla. Mutta plussaksi pitää sanoa, saatiin ilmaiset kaljat sisäänkirjautuessa.

Hostelli tosiaan vaatii hiukan totuttelua, kun yksityisyyttä ei niinkään ole kun jaat huoneen muutaman muun kämppäkaverin kanssa ja hintakaan ei ole mikään halvin mahdollinen. Lokakuun 9 päivä avaa ovet uuteen maailmaan, kun pääsemme muuttamaan omaan "asuntoon." Se on lukittava huone, jossa on parisänky ja televisiot, sekä tietysti oma vessa ja suihku, mitä nautintoa hostelli ei tarjonnut. Siellä suihkussa sai ihanasti joko todella kylmää tai todella kuumaa vettä. Varaa kuitenkin valita.

Kaupunki silti on mahtava. Se on kuin elokuvista jossa korkeat pilvenpiirtäjät maalaavat taivaanrannan täyteen. Uskomaton näky yöllä, kun tähän pallonpuoliskoon tulee pimeä kesälläkin. AFL:n finaalin takia, eli Grand Finals, oli kaikki hostellit buukattu aivan täyteen joten piti etsiä vaihtoehtoista asumista. Sehän löytyi Prestonista, n.10km päässä kaupungin keskustasta. Ainoa vaihtoehto oli tietysti sviitti, joten meillä on järjettömän kokoinen huone parvekkeella ja oma poreamme huoneessa. Vähän suuren maailman tuntua, eikö? Reeta sai töitä kahvilasta, joten itsekin sellainen tarvitsi hankkia. Muutaman päivän olin töissä vähän huonekaluja siirtelemässä, jolloin pidin myös kahden miljoonan dollarin arvoista Van Goghin taulua kädessäni. Olihan se ihan kivan näköinen... Maanantaina pitäisi kuitenkin alkaa vähän paremmin palkattu (puolet) työ, joka myös olisi jatkuvaa, ennenkuin löydän jotain kivempaa ja vielä paremmin palkattua. Vaikka onhan tämäkin jo ihan ok. Mutta muuttoa kämppään odotellessa ja varmaan ensi viikolla töitä tehdessä menee päivät. Huomenna sunnuntaina vielä Raviradalle juhlimaan kaverin synttäreitä niin tämä viikko on pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti